Nota Syukur 18: Raya 2017

Teks & Foto: Zaila Hafni


Tahun ni akak dapat beraya kat kampung akak! Yeayyyyy!

Last year tak dapat balik, this year alhamdulillah dapat dan syok dapat ronda kampung dan jumpa sedara mara.

Dan... makan makanan kegemaran akak kat kampung.

Balik bukan sekadar beraya tapi untuk hadir kenduri kawen juga. Sepupu kawen. Adik kawan sekolah kawen.

AF boys kemain seronok boleh lepas bebas lari sana sini masa kat kampung. Main kejar kucing, main pasir. Punyalah enjoy. Macamlah kat sini tak ada semua tu.

Ehhh memang tak ada pun. Haha!

Akak tumpang seronok tengok anak akak seronok main. Yelah balik kampung bila depa dah besar, lain sikit. Dulu diorang kecik lagi, balik pun tak reti nak main apa.

---

Akak balik kampung ngan adik, adik ipar. Kitorang lalu jalan dalam, hanya masuk highway kat Changkat Jering. Syok juga lalu jalan lama. Jimat tol. Dan kurang jem. Sebab adik akak check Waze katanya highway lagi gerak slow. Lalu jalan dalam ni ok je cuma elak lalu waktu malam jelah sebab jalannya gelap, kiri kanan ladang sawit, jalan pun banyak selekoh.

Tempoh perjalanan lebih kurang aje.

Raya kali ni memang banyak gak berjalan. Mujur syukur alhamdulillah anak-anak ok. Risau jugak la budak ni takut badan tak tahan, demam ke selesema ke tapi alhamdulillah depa ok termasuklah yang kecik tu. Yang tak sihat, akak. Haha selsema ngan hingus. Dah sabo je le.

Setel raya kampung, balik sambunglah berkerjaya. Hihi


No comments:

Post a Comment

Ada soalan? Komen di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...