Nota Syukur 23: EL

Teks: Zaila Hafni
Imej: Google

Anakanda yang nombor 2 tu tak berapa sihat. Jadinya merap dan melepek saja dia. Memang totally opposite dengan perangai dia yang aktif dan bertenaga manjang tu.

Badan dia dedar dedar sejak semalam. Bahagian atas badan, panas. Belah bawah sejuk. Ini, kalau tak tonsil merah nak bengkak atau salah urat.

Dulu- dulu kalau anak dalam keadaan macam ni, taska dah call dah. Kita yang dok kalut meet deadline memang dah gelabah dah. Nak EL, nak time off... memang serba salah. Tapi hati pun tak senang.

Serik dah jadi macam tu. Bila terpaksa buat pilihan antara kerja dengan anak. Tapi kalau orang atas atas faham atau berada dalam situasi sama, maybe ok je. Yang tak berapa ok bila orang tak faham. Kita lah kena faham faham sendiri.

Buat masa ni, boleh monitor sendiri kesihatan anak tanpa perlu sakit kepala fikir EL - kesyukuran terbesar. Cuma rutin rumah berubah dan huru hara sikit sebab budak tak sihat memang keja merap dan serba tak kena.

Tu je kena bertabah sikit.

No comments:

Post a Comment

Ada soalan? Komen di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...