Sandwic Sedap Subway


Teks & Foto: Zaila Hafni


Dulu-dulu, akak culture shock juga dengan Subway ni. Akak tak tahu nak order macamana. Haha! Macam perak (jakun) masuk kedai ni, sampailah follow hasben dia tunjukkan, baru akak reti.




Memula, pilih nak menu mana satu (isi). Lepas tu pilih roti, sayur, sos dressing. Ikut suka nak yang mana, bagitau je waiter tu. Best kan?

Akak biasa pilih roti Italian/ Hearty Italian. Pilih sebab nama dia Italian je pun, cam sedap. Haha. Macam-macam jenis roti ada, pilih mau yang mana.

Subway ni boleh jadi alternatif menu sihat, tapi syaratnya segala dressing and sauce tu sama ada letak sikit je atau tak letak langsung. Tapi kita mesti tak boleh tahan nak letak (banyak). Takut tak sedap pulak kan padahal ok je sebenarnya.

Tapi nak kata sihat sangat pun dah nama fast food, hati-hati juga dengan isi / inti tu ada yang quite salty. Pepandaila pilih. Akak tak sempat nak belek, dok kesah ke anak dok berlari-lari depan kedai. Haihhhhh

Tapi, I guess Subway is a better choice dari fast food lain kot. Ada banyak sayurrrrrr...


Akak suka part pilih sayur. Biasa letak tomato, salad, capsicum, bawang. Crunchy!




Everyday value meals. Ada 1 sandwic, 1 drink, 1 cookie. RM11.90 sahaja.

Sesekali teringin nak makan, boleh la singgah mana-mana branch Subway.

List of Subway branch boleh check kat SINI  ye.


No comments:

Post a Comment

Ada soalan? Komen di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...