Shopping Buah di MBG Fruits

Teks & Foto: Zaila Hafni

Tiap-tiap kali lalu depan kedai buah ni, mesti rasa nak singgah biarpun hanya nak beli buah potong. Dulu, ada rock melon, mangga dan macam-macam lagi, sekarang ni buah limau siap kopek kulit pun ada! 

Tu dia punya senang nak makan buah, siap duit sajalah kan.

MBG FruitShop ni buah-buah dia best juga. Banyak choice dan segar-segar. Jus buah pun ada. Hamper buah pun ada.




Check out website MBG FruitShop kat SINI

Ini jenis-jenis jus buah yang kita boleh request. Hari tu kitorang cuba jus mangga + nenas + epal. Nice, macam mango lassi pun ada. Sedap!

Satu lagi cuba jus avokado + sirap kurma + yogurt + susu. Ya ampun sedap gila. Macam jus alpukat kat restoran masakan Padang tu tapi ni lagi ummphhh.

Ada 26 jenis jus boleh cuba.





Terbuntang mata nampak harga buah ni. Sekilo hampir RM15. Pehhh. Rupanya buah kumkuat China ni memang buah eksklusif. Lagi-lagi nak dekat Tahun Baru Cina ni kan.

Baca kat Wikipedia:

Kumkuat ditanam di dalam pasu sebagai tanaman hiasan popular di Malaysia menjelang Tahun Baru Cina. Buah kumkuat yang berwarna kuning emas menjadi kegemaran kaum Cina kerana warna emas menjadi simbol kekayaan yang abadi dan buah yang lebat menjadi simbol sesuatu yang lumayan.

Gituh. Abaikan tangan model. Hihi.




Pisang Cavendish. Jenis pisang saiz besar, tak muak makan. Tak manis sangat. Sebiji makan pun kenyang. Sekilo RM5.90 la tapinya, pisang kualiti premium. Hehe. Makan gitu je, dibuat smoothie, makan dengan overnight oat sedap ni.




MBG FruitShop ni kedai buah premium, yang mahal-mahal. Sesekali boleh la nak rasa. Hehe. 

No comments:

Post a Comment

Ada soalan? Komen di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...