Frozen Pizza Kart's Hawaiian Chicken


Teks & Foto: Zaila Hafni

Teruja betui nak test oven toaster baru, hasben akak beli 3 kotak piza beku Kart's.

Ni dia piza Hawaiian Chicken. Saiz kecik je ni tapi oklah. Puas hati juga makan piza panas dari dapur sendiri. Hehe

Kot lepas ni boleh cuba piza buat sendiri pulak ye tak.

Tapi kalau dok kalut-kalut, korang beli jelah piza beku ni. Kart's ada 3 jenis piza, Hawaiian Chicken, Beef Supreme dan Seafood. Kot bebila lapar or teringin piza, bakar je sendiri. Kejap aje pun dalam 20 minit dah siap. 

Sedap juga. 

Dalam 1 kotak, ada 2 keping piza. Kalau family of 5 macam akak ni, bakar 2 keping tu pun oklah buat lapik perut. Tapi kalau dah kebulor kena 4 keping la kot! Hahaha

Nah akak jamu mata korang dengan piza. Semoga terliur. Hahahahaha


Sihat dengan Puasa

Teks: Zaila Hafni
Imej: buku Resipi Alergi

Akak tension betul tengok imej pantulan akak kat cermin. Melebar dengan berjaya dan bergaya sangat.

Maklumlah beberapa bulan ni, kerap makan lewat dan bertambah pulak tu.

Senam menyenam? Hmm dah lama tinggalkan. Nak buat je ada macam-macam kekangan. Hari tu ada buat sekali, betis cramp akak rest kejap. Lepas tu rest terus. Caittttt

Tapi mengenangkan kegemokan ini yang amatlah huduh di pandangan mata, selain risau meningkatkan risiko penyakit, mau tak mau akak kena jaga makan dan bersenam.

Sikit-sikit pun tak apa janji buat.

Dan sebab nak control makan kadangkala tewas, jadi akak decide nak puasa. Elok juga dengan bulan Rejab, baik banyakkan puasa sunat sampai Ramadan.

Bila puasa, dapatlah badan rehat sekejap. Boleh detoks, repair mana patut, perut pun rehat jap proses makanan. Kira servis badan macamana kita servis kereta jugaklah.

Selain tu dapat prepare untuk Ramadan. Taklah terkejut straight puasa 30 hari.

Semoga dapat konsisten berpuasa. Dan dapat turunkan berat sikit.

Bila gemok ni, malas dan lesu. Teruk betui.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...