Showing posts with label review zakys pizza. Show all posts
Showing posts with label review zakys pizza. Show all posts

Review Makan: Zaky's Pizza

Teks & Foto: Zaila Hafni

Jumaat lepas alhamdulillah berkesempatan dinner kat Zaky's Pizza di Jalan Kebun, Shah Alam.

Sebenarnya dah lama dah plan tapi tak tersinggah. Akhirnya sampai juga. Sesekali bawak anak makan luar.

Lokasi kedai di Jalan Kebun, dekat dengan Econsave Jalan Kebun dan perumahan Kemuning Greenville, Mahkota Kemuning dan D'Pinggiran Kemuning. Deretan kedai baru kat situ. Jalan Tanjung Rhu.

Pertama kali datang dan masa tu customer tak ramai sangat. Jadi selesa lah untuk kami anak-beranak.

Kami order:
Pizza Chicken Sensation 8"
Meatballs + Wedges
Spaghetti
Beef Lasagna
Roti sosej
Pot Ice Cream
Milo Ais
Hot Chocolate

Ada pelbagai set tapi saya tak ingat kami ambik set mana. Tapi yang di atas nilah kami makan.

Menu-menunya not bad. Makanan barat yang bercitarasa tempatan saya boleh simpulkan. Rasa macam makan kat rumah (home made). Jadi kalau teringin nak makan makanan barat tapi malas nak masak, boleh la bertandang ke sini. Oh perkhidmatan delivery pun ada.

Untuk pizza, ada banyak variasi topping boleh pilih nak mana satu. Ayam, tuna, seafood. Doh pizza tersangatlah lembut dan gebunya. Kenyal macam gitu. Bukan macam crusted pizza. Ini tak rapuh tapi lembut macam roti bun. Kalau tak boleh bayangkan, datanglah kedai sendiri dan cuba yer!

Menu baru - meatballs dengan sos black pepper. Sedap. Patut cuba.

Roti sosej, menu kanak-kanak tapi anak saya taknak. Saya yang makan. Sedap juga. Sosej digulung dengan roti dilapis cheese dan digoreng.

Ada pot ice cream juga bagi yang sukakan aiskrim pasu.

Spagheti, dengan kuah bolognaise daging. Anak saya yang beria makan.

Beef lasagna suami saya paling suka. Comel lote aje bekasnya tapi sedap.

Keseluruhannya anda patut cuba. Boleh makan makanan barat dengan harga mampu milik. Yang kami beria makan tadi semua tu jumlah dalam RM60+ sahaja. Siap tak habis tapau untuk sarapan esok hehe.

Kalau nak minta hantar pun boleh. Mereka ada khidmat penghantaran percuma selama 2 bulan untuk kawasan lingkungan 5 km dari kedai. Penghantaran 2 kali sehari untuk lunch dan dinner dengan beberapa jenis set yang anda boleh pilih.

Ingin mencuba atau kenali Zaky's Pizza dengan lebih dekat, boleh Like mereka di FB Zaky's Pizza.

Selamat mencuba!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...