Showing posts with label tukar telco. Show all posts
Showing posts with label tukar telco. Show all posts

Penghijrahan dari Celcom ke Tone Excel

Teks: Zaila Hafni

Saya sebenarnya memang pengguna setia Celcom. Sejak tahun 2002 lagi, seingat saya lah. Satu-satunya nombor yang saya guna sejak dulu, dengan telco yang sama juga. Hingga akhirnya tahun ini, secara spesifik bulan ini, saya membuat keputusan untuk berhijrah ke telco lain iaitu Tone Excel (TE).

Sebab utama, bila saya top up RM30, akan dapat 1gb data PERCUMA. Maka kredit saya tak terusik dan tak risau takde kredit untuk call. Kalau dulu, top up dulu then potong kredit untuk beli data plan. Sekali top up dan beli data lepas tu dah tinggal sipi je baki kredit, nak call pun terfikir-fikir. Sekarang taklah berkira sangat sebab insha Allah cukup kredit nak call ☺

Ada lagi bonus lain, macam benefit Air Asia, Tune Hotel dan lain-lain. Saya kongsi lain kali ok.

TE guna line Celcom, jadi pengguna Celcom takde rasa perubahan ketara pun dari segi line. Telco lain saya tak pasti lah.

Kesimpulannya setakat hari ni, ok la. Moh tukar ke TE! 😊😊😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...